Duurzame infrastructuurWereldwijde connectiviteitISO gecertificeerdDatacenter van enterprise niveau

IT-beveiliging ook wel IT security genoemd

de beste IT-beveiligingsoplossingen en -diensten

It beveiliging is ontzettend belangrijk. Bij Grip op IT nemen wij geen genoegen met een goede IT-infrastructuur. Wij voorzien uw bedrijf daarnaast ook van de beste IT-beveiligingsoplossingen en -diensten. Met onze expertise in IT-beveiliging voorkomen wij cybercriminaliteit, datadiefstal en datalekken. Dankzij onze jarenlange ervaring lossen onze security professionals elke dag complexe ICT-vraagstukken op om uw IT-security op orde te houden.
Wilt u uw IT-beveiliging tot in de puntjes geregeld hebben?

Vraag vrijblijvend een beveiligingsscan aan!

it-beveiliging

Veilig werken met onze IT-security

Elke dag lopen u en uw medewerkers onbewust risico’s als u online werkt. Met de workspacebeveiliging van Grip op IT vermindert u deze risico’s tot een minimum. Zo kunt u onbezorgd uw gebruikersapparaten dagelijks inzetten en contact hebben met uw klanten en partners, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over cybersecurity.

Ook het gebruik van applicaties, dat vaak een zwak punt is in IT-beveiliging, kunt u onbezorgd voortzetten. Met onze IT-security beschermen wij uw webapplicaties tegen cyberaanvallen en wordt de beschikbaarheid van en de toegang tot al uw data gewaarborgd.

Uw IT-beveiliging op maat

Het gebruik van IT is niet zonder gevaar. U en iedereen binnen uw bedrijf gebruikt uw IT-infrastructuur dagelijks om (gevoelige) informatie te verwerken. Om op de juiste manier met data om te gaan, is hier wet- en regelgeving voor opgesteld die de veiligheid van IT gebruik waarborgt.

Grip op IT en onze beste IT consultants helpt u de risico’s die u loopt in kaart te brengen en de wet- en regelgeving te vertalen in een beleid dat aansluit op de workflow van uw organisatie. Onze experts in IT-beveiliging kijken en denken met u mee over deze vraagstukken en creëren IT-security die volledig op uw bedrijf is aangepast.

Waarom u IT security nodig heeft

U vraagt zich misschien af waarom en wanneer u IT security nodig heeft. Als u bij een bedrijf werkzaam bent dat veel gebruik maakt van computers, tablets, apps en de cloud is het zeer raadzaam om IT security in te schakelen. De digitale wereld van nu is niet meer weg te denken en levert ons veel voordelen op. Aan de andere kant is niet alleen de digitale wereld slimmer geworden, ook hackers worden slimmer en andere cyber security risico’s nemen steeds meer toe. Daarnaast is het binnen een bedrijf belangrijk om bepaalde gegevens zoals die van werknemers en klanten goed te beveiligen.

Alle digitale toepassingen van nu zijn er om zaken makkelijker en efficiënter te laten verlopen, maar aan de andere kant worden bedrijven op deze manier kwetsbaar voor risico’s. Wanneer een bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit, datadiefstal of datalekken kan het volgende gebeuren:

  • Gevoelige en persoonlijke gegevens liggen op straat
  • Negatieve financiële gevolgen voor bedrijven
  • Veel geld nodig om alles weer te herstellen
  • Schade aan reputatie

IT-beveiliging uitbesteden

Het uitbesteden van IT-beveiliging is iets wat tegenwoordig veel gebeurt. Het gebeurt de laatste jaren steeds vaker, omdat het veel voordelen biedt. U zou uw It beveiliging zelf kunnen regelen, maar dan moet u volledig op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van IT voor de beste bescherming. Bij IT-beveiliging uitbesteden hoeft u zich hier geen zorgen om te maken en laat u dit over aan de experts van Grip op IT.

Wij zijn gespecialiseerd in IT-beveiliging en zorgen ervoor dat u veilig op uw digitale apparaten kunt blijven werken. Als u kiest om IT-beveiliging uit te besteden legt u de beveiliging in handen van specialisten die volledig op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security. Daarnaast houdt u meer tijd over voor andere zaken en bent u er zeker van dat u uitstekende bescherming heeft.

Over onze IT-beveiliging

Om u te beschermen tegen de vele risico’s, waar u dagelijks aan wordt blootgesteld, zijn onze securityprofessionals altijd voor u in de weer. Andere diensten die wij aanbieden zijn:

Telecom

IT dienstverlening

Problemen met IT-systemen

Als u met een IT-systeem werkt heeft u wellicht wel eens gehoord over de risico’s. Er gaan veel verhalen rond als: ‘als er brand is, dan is het hele IT-systeem verloren’ en ‘geen enkel IT-systeem kan op tegen een natuurramp’, terwijl dit de minst voorkomende redenen zijn voor het niet meer functioneren van een IT-systeem. Wat hier eventueel wél een risico voor is, is het slecht functioneren van hardware of software. Vaak gebeurt dit als gevolg van slecht beheer. Het is daarom belangrijk om altijd een goede IT-specialist in te schakelen.

Let op malware

Malware staat in het teken van ransomware en virussen. Iets waar u ver weg van wilt blijven. Cybercriminelen proberen soms gegevens van bedrijven te stelen, wat ernstige gevolgen kan hebben. Dit komt steeds vaker voor en cybercriminelen gaan steeds geraffineerder te werk. Om dit te voorkomen, is er een oplossing: cybersecurity inschakelen.

Overige risico’s

De hierboven genoemde risico’s zijn wel de meest voorkomende IT risico’s (tenzij u bij de juiste aanbieder IT-diensten afneemt). Overige risico’s kunnen ontstaan in de vorm van een calamiteit of overmacht. Dan hebben we het bijvoorbeeld over brand, overstromingen of een storm. Deze calamiteiten komen weinig voor, maar als het belangrijk is dat uw bedrijf altijd online is, dan is een cloud werkplek misschien iets voor u.

Doordat ze op tijd beveiligingsrisico’s zorgvuldig identificeren kunnen ze kijken naar innovatieve oplossingen. Door onze kennis, creatieve ideeën en technologische mogelijkheden leveren we oplossingen die bij uw bedrijf passen. Bij het leveren van deze oplossingen wordt er altijd gelet op de risico’s, kosten en gebruiksgemak. Zo krijgt u gegarandeerd een service waar u echt iets aan heeft.

Grip op IT biedt een uitgebreid pakket aan om uw IT beveiliging te optimaliseren. Deze diensten variëren van levering, ontwerp en implementatie tot hosten en outsourcing van cybersecurity. Wij zetten ons elke dag in om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen, kwetsbaarheden datalekken en zorgen er voor dat deze worden voorkomen.

IT beveiliging Toon faq's
Wat voor soorten IT security zijn er?

Verschillende soorten IT security

IT security is niet één vorm van beveiliging, maar bestaat uit diverse soorten. Grofweg zijn er vier onderdelen die onder IT cybersecurity vallen, dat zijn deze: netwerkbeveiliging, cyberbeveiliging, de beveiliging van apparaten en de beveiliging van clouddiensten. Bij netwerkbeveiliging draait het om de beveiliging van een bedrijfsnetwerk (zowel hardware als software) en bij cybersecurity gaat het om de bescherming tegen onzekerheden vanuit het internet. Bij de beveiliging van apparaten kunt u denken aan data die beveiligd wordt als dit binnenkomt op een apparaat en het beveiligen van clouddiensten die in het teken staan van veilig online werken.
Welke schade kan software aanbrengen?

Virussen en bugs

Software kan een bedreiging zijn voor de data in een bedrijf. Hoe dat kan? Door bijvoorbeeld virussen en bugs. In het Engels wordt dit ook wel ‘logic attacks’ genoemd. Van deze bedreigingen zijn er over het algemeen twee soorten: de niet-intentionele aanvallen en intentionele aanvallen. Bij de niet-intentionele aanvallen draagt het systeem een beveiligingsrisico met zich mee, zoals bugs en exploits. Bij een intentionele aanval is er sprake van malware, virussen, spyware, backdoors en meer.

Regelmatig updaten

Om intentionele aanvallen te voorkomen en de software te beschermen is het belangrijk om regelmatig te updaten. Gebeurt dit niet? Dan is de kans op een aanval op software groter. Heeft u hulp nodig met het beveiligen en updaten van software? Dan kunt u ook ICT uitbesteden.  
Wat is de toegevoegde waarde van ISO 27001-certificering?

U doet er alles aan om informatielekken te voorkomen

U kunt pas zeggen dat u er alles aan heeft gedaan om een informatielek te voorkomen als u een ISO 27001 certificering heeft. De reden? Omdat u zich met ISO 27001 verdiept in informatiebeveiliging. Het kost tijd (en een investering) om aan deze norm te voldoen, maar het risico op informatielekken vermindert aanzienlijk. Wilt u ICT uitbesteden aan een ICT beheerder? Check dan of deze ook een ISO 27001 certificering heeft.

Het straalt vertrouwen uit

Heeft uw bedrijf een ISO-27001 certificering? Dan straalt dit vertrouwen uit. Dit geldt ook als u uw ICT uitbesteedt aan een professioneel ICT-bedrijf. Is er sprake van zo’n certificering, dan kunt u werknemers geruststellen met de mededeling dat er voldoende kennis is over informatiebeveiliging. Een ISO 27001 is niet zomaar te behalen, dit vergt enige inspanning. Veel zakenpartners en andere bedrijven weten dit ook, waardoor u betrouwbaar overkomt en vertrouwen uitstraalt.

Jaar in, jaar uit veilig

Dat het bijhouden van kennis zeer belangrijk is, blijkt wel uit de jaarlijkse terugkoppeling van de ISO 27001 certificering. Bedrijven die deze certificering hebben worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd, zodat de veiligheid wordt gewaarborgd. Naast dat het goed is voor de waarborging, tilt dit de informatiebeveiliging ook ieder jaar naar een steeds hoger niveau.
Wat is ISO 27001?

Betekenis ISO 27001

Een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging/ IT security, dat is de betekenis dan ISO 27001. Heeft een bedrijf hier een certificering van? Dan betekent het dat dat bedrijf voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Met de aanscherping van de AVG zijn de regels die betrekking hebben tot gegevensbescherming scherper dan ooit. Het is daarom belangrijk dat informatiebeveiliging altijd optimaal is om een datalek van persoonsgegevens te voorkomen. Gebeurt dit wel? Dan kan dit financiële gevolgen hebben én zorgen voor reputatieschade voor een bedrijf.

Wat is ISO 27002?

Naast ISO 27001 is er ook ISO 27002. Net als bij ISO27001 heeft dit te maken met informatiebeveiliging. Het verschil tussen twee is dat het voor ISO 27001 wél mogelijk is om te certificeren en bij ISO 27002 niet. Waarom? Omdat ISO 27002 om een verdiepingsslag gaat. Bij deze norm is wordt bijvoorbeeld aangegeven hoe u aan de normeisen van ISO 27001 kunt voldoen en welke stappen u hiervoor moet ondernemen
Wat is het verschil tussen ‘informatiebeveiliging’ en ‘cybersecurity’?

Informatiebeveiliging

Deze vorm van beveiliging staat in het teken van het beschermen van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid (BIV) van informatiesystemen. Daarnaast is er bij informatiebeveiliging ook sprake van het beveiligen van informatie die niet digitaal is. Dit is meteen het grootste verschil met cybersecurity. Daar is namelijk wél sprake van digitale beveiliging. Allebei beschermen ze dus data, maar wel verschillende soorten data.

Cybersecurity

Als we het over cybersecurity hebben, hebben we het vooral over technologie. Niet-digitale zaken zijn hier dus niet aan de orde. Een ICT-bedrijf dat beschermt tegen cybersecurity houdt zich voornamelijk bezig met het beveiligen en optimaliseren van digitale situaties. Hierbij kunt u denken aan het beveiligen van data, laptops en computers, telefoons, systemen, API-koppelingen en meer.
Wat zijn de twee belangrijkste typen IT aanvallers?

Malware

Eén van de twee belangrijkste (en meest voorkomende) IT aanvallers. Wellicht kent u de term malware wel of heeft u ermee te maken gehad. Bij malware wordt er door een IT aanvaller alles aan gedaan om computersystemen te verstoren met software. Trojans, virussen, wormen, adware en spyware zijn veelvoorkomende vormen. Daarnaast is ransomware ook een onderdeel van malware dat steeds vaker voorkomt. Dit is een heftige vorm van malware waar u niet gemakkelijk vanaf komt en heeft te maken met het betalen van losgeld.

Phishing

Dat onbekende mailtje, sms’je of telefoontje met een vreemde vraag die u binnenkreeg? Grote kans dat dit phishing is. Phishing is een vorm van een IT aanval die vaak voorkomt, waarschijnlijk heeft u er zelf ook wel eens mee te maken gehad. In zo’n mail of sms wordt vaak voorgedaan alsof u door een bekend bedrijf wordt benaderd en moet u op een bepaalde button of knop klikken. Klikt u hierop? Grote kans dat de IT aanvaller dan persoonlijke gegevens in handen probeert te krijgen.
Welke soorten IT bedreigingen bestaan er?

Diverse soorten IT bedreigingen

Er zijn verschillende soorten IT bedreigingen waar u mee te maken kunt krijgen. Vaak hebben deze bedreigingen de intentie om toegang te krijgen tot de digitale omgeving van een bedrijf. Op dit moment zijn dit de meest voorkomende IT bedreigingen:
  • Malware: software die wordt gebruikt om systemen te verstoren of gevoelige informatie te verzamelen.
  • Phishing naar inloggegevens: fraudeurs die via e-mail achter inloggegevens proberen te komen.
  • Ongepatchte software: software met ongepatche kwetsbaarheden.
  • Hackers via social media: om bijvoorbeeld chaos bij een bedrijf te creëren.
  • Advanced Persistent Threat (APT): een langdurige en doelgerichte cyberaanval om gegevens te achterhalen.

Het doel van een IT bedreiging

Er zijn verschillende redenen voor een IT bedreiging. Zo kan het zijn dat uw bedrijf steeds groter wordt en concurrenten of andere geïnteresseerden achter het succes van uw bedrijf willen komen. Ook hackers en cybercriminelen kunnen een IT bedreiging zijn, omdat ze uw digitale omgeving binnen willen dringen. De reden dat hackers en cybercriminelen dit doen? Dat is niet altijd te achterhalen. Soms gaat het om geld, soms gaat het om gevoelige gegevens. Dat verschilt dus per situatie. Laat een specialist kijken naar de IT-beveiliging binnen jouw bedrijf.

Meer weten over IT security?

Wilt u graag meer weten over IT-security? Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Andere diensten die wij aanbieden zijn: ICT beheer, ICT netwerk, ICT monitoring, ICT inrichting, Cloudwerkplek, Telecom en diverse IT diensten.





    WIJ REGELEN UW IT BEVEILIGING

    Neem contact met ons op.

    085 – 064 57 24 info@gripopit.nl ma-vr 8:30 - 17:30

    back up maken

    Back up maken

    Read more

    cybersecurity

    Security awareness: wat is het en waarom is het belangrijk? + 3 handvaten

    Read more

    veilig internetten tips

    Veilig internetten

    Read more

    multi factor authentication

    Multi factor authentication: wat betekent het?

    Read more

    wat is een firewall

    Wat is een firewall?

    Read more

    informatiebeveiliging

    Wat zijn de drie basisprincipes van informatiebeveiliging?

    Read more

    phising mail

    Zo herkent u een phising mail

    Read more