IT Specialist

Information Technology Specialist

Een IT specialist is van groot belang!IT, oftewel Information Technology, is belangrijker dan ooit. Om in de huidige tijd soepel te kunnen werken, is het van groot belang dat uw digitale architectuur, netwerken en ondersteunende systemen altijd op orde zijn.
Met onze IT-service van Grip op IT verzamelt, verwerkt en deelt u informatie makkelijker en veiliger dan ooit. Grip op IT denkt met u mee en kijkt welke IT-diensten het beste bij u en uw bedrijf passen. Zo werkt u makkelijker en sneller dankzij systemen en digitale mogelijkheden die zijn afgestemd op uw wensen.
Vraag een gratis adviesgesprek aan!

it specialist

IT-outsourcing: de vele voordelen

Veel bedrijven leggen niet genoeg focus op hun IT. Dat is zonde, want een goede IT-infrastructuur kan uw bedrijf ontzettend helpen. Een kwalitatief hoogwaardige en stabiele inrichting van uw technische infrastructuur draagt bij aan uw doelstellingen: u werkt op basis van systemen die passen bij uw bedrijf en uw workflow. Dat maakt uw werk efficiënter.

Wilt u uw IT-infrastructuur naar een hoger niveau brengen, maar weet u niet goed hoe? IT-outsourcing is voor u de oplossing.

IT-specialisten die met u meedenken

Een goede IT-infrastructuur aanleggen heeft heel wat voeten in de aarde. Allereerst is het zaak om wensen en eisen in kaart te brengen. Ook is het raadzaam u af te vragen welke risico’s uw specifieke bedrijfstak en werkzaamheden op het gebied van IT met zich meebrengen en hoe u wet- en regelgeving in beleid vertaalt.

Elk bedrijf is anders en heeft zijn eigen werkwijze en voorkeuren. Grip op IT is een IT-bedrijf dat dit begrijpt. Door middel van een uitgebreid gesprek en onderzoek kijken we wat de IT-mogelijkheden voor uw bedrijf zijn en wat het beste bij u past. Zo weet u zeker dat uw wensen gehoord worden en u uiteindelijk een IT-infrastructuur tot uw beschikking hebt die naadloos aansluit op uw werkzaamheden.

Altijd ondersteuning van een ervaren IT-specialist

Kiest u voor IT van Grip op IT, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over potentiële storingen of andere problemen. Wij verzorgen dag en nacht een permanente en hoogwaardige ondersteuning.

Met onze expertise en ervaring als IT-bedrijf zorgen wij ervoor dat u zorgeloos aan het werk kan. Wij monitoren alle systemen doorlopend en staan garant voor een soepele werking. Mocht u vragen hebben, dan staan onze IT-consultants altijd voor u klaar om u van dienst te zijn en u te helpen uw IT efficiënt in te zetten.

Zorgeloze IT door een IT specialist: u kunt zich focussen op uw expertise

Met IT-outsourcing hoeft u zich niet druk te maken over een server die dreigt vol te lopen of een dataverbinding die structureel te zwaar belast wordt. Terwijl wij ons bezighouden met waar wij als IT-bedrijf goed in zijn, kunt u zich focussen op uw expertise.

IT-vraagstukken die opduiken, schuift u eenvoudig door naar ons. Wij gaan direct voor u aan de slag en beantwoorden steeds uw vragen. U hoeft zich dus niet meer te ergeren aan IT die niet werkt en aan onvoldoende IT-kennis binnen uw muren: wij verzorgen uw volledige IT-dienstverlening en IT-beveiliging.

Ik wil mijn IT outsourcen

  WIJ REGELEN UW IT

  Neem contact met ons op.

  085 – 064 57 24 info@gripopit.nl ma-vr 8:30 - 17:30
  Wat is een outsourcing?
  De letterlijke vertaling van outsourcing is uitbesteden. Tegenwoordig kunt u als bedrijf van alles uitbesteden. Meestal doet u dit met zaken waar u zelf geen (of weinig) verstand van heeft. Vaak wordt een uitbesteding ook gedaan omdat er simpelweg geen tijd is binnen het bedrijf. Eén van de veel voorkomende uitbestedingen van bedrijven is IT-outsourcing. Waarom? Omdat IT voor veel bedrijven onbekend terrein is en er te weinig tijd is om dit zelf uit te voeren. Toch is IT outsourcing voor veel bedrijven onmisbaar om veilig te kunnen werken.

  IT als outsourcing

  Om IT outsourcing iets beter te begrijpen legt Grip op IT aan u uit wat dit precies inhoudt. Het is het inhuren van middelen buiten de organisatie om belangrijke IT-werkzaamheden uit te voeren. Een veelvoorkomende IT outsourcing is bijvoorbeeld de opslag van gegevens of cloudopslag. De reden dat dit wordt gedaan is omdat dit goedkoper is dan zelf data-opslag-apparaten aan te schaffen en te onderhouden. Daarnaast zijn IT’ers natuurlijk gespecialiseerd op dit gebied en kunnen ze u adviseren.
  Wat kunt u outsourcen?

  Outsourcen op het gebied van IT

  Outsourcen is het uitbesteden van bepaalde werkzaamheden. Veel werkzaamheden worden uitbesteed door bedrijven omdat hier te weinig tijd voor is óf omdat er te weinig kennis is van het vakgebied. Zo ook op het gebied van IT. Niet iedereen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT en dit is wel noodzakelijk als u veilig wilt werken.

  Dit kunt u outsourcen bij IT bedrijven

  IT bedrijven zoals Grip op IT bieden verschillende diensten aan die voor bedrijven onder outsourcen vallen. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van een cloud werkplek en ondersteuning bij werken in de cloud. Daarnaast kunnen ze u ook helpen en ondersteunen met cybersecurity, telecom en andere ICT-zaken.
  Wat is IT hardware beheer?

  Dit is IT hardware

  IT heeft zowel met hardware als met software te maken. Deze twee onderdelen samen vormen de diensten van een IT bedrijf. De hardware heeft alles te maken met (digitale) tastbare producten waarmee u werkt. Werkt u met een computer of laptop? Dan werkt u met IT hardware. Niet alleen computers en laptops vallen onder hardware, maar ook printers, schermen, chips en processoren. Kortom, (bijna) alle digitale apparatuur waarmee u werkt is IT hardware.

  Dit gebeurt er bij IT hardware beheer

  IT hardware beheer valt onder IT beheer en betekent dat het IT bedrijf kijkt naar werkende hardware van uw bedrijf en of hier eventueel storingen bij komen kijken. Is dit zo? Dan worden deze verholpen door IT hardware beheer. Ook als er onderhoud nodig aan hardware om deze weer optimaal te laten werken, helpt een IT bedrijf zoals Grip op It u hierbij. Dit wordt ook wel technisch beheer genoemd.
  Wat is een IT bedrijf?

  Betekenis IT bedrijf

  Een IT bedrijf is verantwoordelijk voor informatietechnologie. Dit betekent dat ze verschillende producten en diensten leveren aan klanten, zodat zij veilig en onbezorgd kunnen werken. Een IT bedrijf valt onder de economische sector en is leverancier van alle diensten die te maken hebben met informatietechnologie. Een IT bedrijf (zoals Grip op IT) neemt ingewikkelde taken zoals het creëren van een veilige online werkomgeving uit handen.

  Dit zijn de onderdelen van een IT bedrijf

  Om een duidelijker beeld te schetsen delen we IT in, in verschillende onderdelen. Om te beginnen hebben we hardware. Hier bedoelen we apparatuur mee zoals computers, laptops, beeldschermen, processoren, chips en meer. Een ander onderdeel van een IT bedrijf is software. Dit is een ontwikkelde code door programmeurs die de hardware weer aanstuurt. Tot slot zijn er de diensten van het IT bedrijf. Dit is waar de hardware en de software samenkomen tot een commerciële dienstverlening en op deze manier ook tot uiting komen bij de klant.
  Wat doet een IT-dienstverlener?

  Een IT’er vs. een ICT’er

  Een IT dienstverlener houdt zich vooral bezig met telecommunicatie, informatiesystemen en computers. IT wordt ook wel eens verward met ICT, maar dit staat officieel voor informatie- en communicatietechnologie. Het verschil tussen deze twee is dat diensten die te maken hebben met hardware- en softwareproducten onder IT vallen en communicatieapparatuur en bijbehorende diensten onder ICT.

  Dit zijn IT-beroepen

  Een IT’er kan meerdere functies uitoefenen (die uiteraard wel allemaal met IT te maken hebben). Zo zijn er allround IT’ers, maar ook medewerkers van een IT-afdeling of medewerkers van IT-beheer. Kortom, veel verschillende functies die allemaal werken met de nieuwste technologieën.