IT-beveiliging ook wel IT security genoemd

de beste IT-beveiligingsoplossingen en -diensten

It beveiliging is ontzettend belangrijk. Bij Grip op IT nemen wij geen genoegen met een goede IT-infrastructuur. Wij voorzien uw bedrijf daarnaast ook van de beste IT-beveiligingsoplossingen en -diensten. Met onze expertise in IT-beveiliging voorkomen wij cybercriminaliteit, datadiefstal en datalekken. Dankzij onze jarenlange ervaring lossen onze security professionals elke dag complexe ICT-vraagstukken op om uw IT-security op orde te houden.
Wilt u uw IT-beveiliging tot in de puntjes geregeld hebben?
Vraag vrijblijvend een beveiligingsscan aan!

it-beveiliging

Veilig werken met onze IT-security

Elke dag lopen u en uw medewerkers onbewust risico’s als u online werkt. Met de workspacebeveiliging van Grip op IT vermindert u deze risico’s tot een minimum. Zo kunt u onbezorgd uw gebruikersapparaten dagelijks inzetten en contact hebben met uw klanten en partners, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over cybersecurity.

Ook het gebruik van applicaties, dat vaak een zwak punt is in IT-beveiliging, kunt u onbezorgd voortzetten. Met onze IT-security beschermen wij uw webapplicaties tegen cyberaanvallen en wordt de beschikbaarheid van en de toegang tot al uw data gewaarborgd.

Uw IT-beveiliging op maat

Het gebruik van IT is niet zonder gevaar. U en iedereen binnen uw bedrijf gebruikt uw IT-infrastructuur dagelijks om (gevoelige) informatie te verwerken. Om op de juiste manier met data om te gaan, is hier wet- en regelgeving voor opgesteld die de veiligheid van IT gebruik waarborgt.

Grip op IT helpt u de risico’s die u loopt in kaart te brengen en de wet- en regelgeving te vertalen in een beleid dat aansluit op de workflow van uw organisatie. Onze experts in IT-beveiliging kijken en denken met u mee over deze vraagstukken en creëren IT-security die volledig op uw bedrijf is aangepast.

Waarom u IT security nodig heeft

U vraagt zich misschien af waarom en wanneer u IT security nodig heeft. Als u bij een bedrijf werkzaam bent dat veel gebruik maakt van computers, tablets, apps en de cloud is het zeer raadzaam om IT security in te schakelen. De digitale wereld van nu is niet meer weg te denken en levert ons veel voordelen op. Aan de andere kant is niet alleen de digitale wereld slimmer geworden, ook hackers worden slimmer en andere cyber security risico’s nemen steeds meer toe. Daarnaast is het binnen een bedrijf belangrijk om bepaalde gegevens zoals die van werknemers en klanten goed te beveiligen.

Alle digitale toepassingen van nu zijn er om zaken makkelijker en efficiënter te laten verlopen, maar aan de andere kant worden bedrijven op deze manier kwetsbaar voor risico’s. Wanneer een bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit, datadiefstal of datalekken kan het volgende gebeuren:

 • Gevoelige en persoonlijke gegevens liggen op straat
 • Negatieve financiële gevolgen voor bedrijven
 • Veel geld nodig om alles weer te herstellen
 • Schade aan reputatie

IT-beveiliging uitbesteden

Het uitbesteden van IT-beveiliging is iets wat tegenwoordig veel gebeurt. Het gebeurt de laatste jaren steeds vaker, omdat het veel voordelen biedt. U zou uw It beveiliging zelf kunnen regelen, maar dan moet u volledig op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van IT voor de beste bescherming. Bij IT-beveiliging uitbesteden hoeft u zich hier geen zorgen om te maken en laat u dit over aan de experts van Grip op IT.

Wij zijn gespecialiseerd in IT-beveiliging en zorgen ervoor dat u veilig op uw digitale apparaten kunt blijven werken. Als u kiest om IT-beveiliging uit te besteden legt u de beveiliging in handen van specialisten die volledig op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security. Daarnaast houdt u meer tijd over voor andere zaken en bent u er zeker van dat u uitstekende bescherming heeft.

Over onze IT-beveiliging

Om u te beschermen tegen de vele risico’s, waar u dagelijks aan wordt blootgesteld, zijn onze securityprofessionals altijd voor u in de weer. Andere diensten die wij aanbieden zijn:

Telecom

IT dienstverlening

Doordat ze op tijd beveiligingsrisico’s zorgvuldig identificeren kunnen ze kijken naar innovatieve oplossingen. Door onze kennis, creatieve ideeën en technologische mogelijkheden leveren we oplossingen die bij uw bedrijf passen. Bij het leveren van deze oplossingen wordt er altijd gelet op de risico’s, kosten en gebruiksgemak. Zo krijgt u gegarandeerd een service waar u echt iets aan heeft.

Grip op IT biedt een uitgebreid pakket aan om uw IT beveiliging te optimaliseren. Deze diensten variëren van levering, ontwerp en implementatie tot hosten en outsourcing van cybersecurity. Wij zetten ons elke dag in om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen, kwetsbaarheden datalekken en zorgen er voor dat deze worden voorkomen.

IT beveiliging Toon faq's
Cloud Toon faq's
Wat zijn IT maatregelen?

Creëer bewustwording

De medewerkers in het bedrijf moeten beseffen  dat IT beveiliging een belangrijk onderdeel is. Medewerkers kunnen over verschillende manier bewust gemaakt worden van de gevaren. Nieuwe software implementeren? Vraag dan of de software leverancier een training wil geven aan de medewerkers in het bedrijf over het systeem en de it beveiliging. Doordat een gekwalificeerd persoon de training geeft, wordt dit thema serieuzer in acht genomen.

Normen en protocollen

Naast die regels die gelden voor het bedrijf en de software leverancier zijn er ook een aantal internationale, nationale en regionale wetten die in acht moeten worden genomen. Dit zijn wetten waar geen enkel bedrijf omheen kan omdat dit juridisch is vastgelegd. Denk dan bijvoorbeeld aan de AVG wet. De Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet maakt onderscheidt in drie diverse niveau's als het gaat om IT beveiliging. De niveau's zijn onderverdeeld in drie segmenten:
 • Basis
 • Gemiddeld
 • Hoog
Bij elk niveau horen een aantal regels die in acht genomen worden voor het behandelen en bewaren van persoonlijke gegevens. Hierdoor kunnen boetes en datalekken worden voorkomen. Daarnaast  zijn er nog een aantal normen die niet wettelijk verplicht zijn maar die wel bijdragen aan een betere IT beveiliging. Denk dan aan de ISO normen. In de ISO 27001 gaat het voornamelijk om informatiebeveiliging. Denk dan aan het maken van regelmatige back ups en de controle hiervan. Een back up is altijd een handige maatregel om in acht te nemen. Het beste is om één keer per dag een back up te maken en deze op te slaan.  
Wat zijn IT risico’s?

De IT systemen

De IT systemen zelf vormen het grootste falen van IT-systemen en IT risico's. Dit komt door het slechte functioneren van software, hardware of vanwege inconsistente gegevens. Dit komt door slecht ICT-beheer. Gelukkig is er bij Grip Op IT altijd een specialist die het beheren tot in de puntjes onder de knie heeft. Het is een absolute must om 24/7 on te zijn. Het is noodzakelijk om ervoor te waken dat een crash van een server of een niet te missen softwareprogramma de bedrijfsactiviteiten stillegt.

Cybercriminelen

Veelvoorkomende internet piraten kunnen een risico vormen. Denk dan aan alle activiteiten van cybercriminelen die gegevens van het bedrijf of een identiteit willen stelen. Het is belangrijk om een goede it beveiliging te hebben zodat cybercriminelen geen kans maken.

Jijzelf en de medewerkers

Via gebruikers is de makkelijkste weg voor cybercriminelen om zelfs de meest krachtigste cybersecurity oplossingen te doorbreken. Maak de medewerkers er van bewust dat er altijd IT-risico's zijn en dat ze bewust bezig zijn met het veilig houden van de digitale werkplek. Ga zorgvuldig om met inloggegevens en wachtwoorden en let op verdachte webpagina's en phising mails.
Welke soorten IT-security bestaan er?

4 soorten IT-security

De 4 meest bekende vormen van IT beveiliging zijn:

1. Netwerkbeveiliging:

Ook wel network security genoemd. Netwerkbeveiliging zorgt voor de beveiliging van het bedrijfsnetwerk. Dit gaat over zowel de software als de hardware. Een IT-specialist is verantwoordelijk voor het veilig houden van het bedrijfsnetwerk. Een netwerkbeheerder is altijd op zoek naar zwakheden in de IT-beveiliging. Op het moment dat er een dreiging ontstaat kan de IT-specialist direct actie ondernemen. Op deze manier wordt het netwerk maximaal beschermd tegen mogelijke cybercriminelen of aanvallen.

2. Cyberbeveiliging: 

Door middel van cyberbeveiliging is het mogelijk om een bedrijf te beschermen tegen de gevaren die de online wereld met zich meebrengt. Cyberbeveilig omtrent alles wat het verzonden en ontvangen wordt door middel van het internet. Cyberbeveiliging lijkt sterk op netwerkbeveiliging. Een voorbeeld hiervan is de beveiliging van het WiFi-netwerk met een firewall. Hierdoor kan informatie uit applicaties niet worden verspreid over een heel netwerk. Daarnaast is het SSL certificaat voor websites ook een extra beveiliging. Hierdoor zijn gegevens die je invoert op een website versleuteld.

3. Veiligheid in de cloud:

Er is nogal een opmars op te merken als het gaat om werken in de cloud. Het is daarom van belang dat ook hier de beveiliging op orde is. Hier gaat het voornamelijk dat de gebruikers van de cloud hier zorgvuldig mee omgaan. Denk dan aan de inloggegevens, wachtwoorden en dat er geen gevaarlijke bestanden gedeeld worden. Zorg ervoor dat er een toegangscontrole plaatsvind alvorens de medewerkers in kunnen loggen. 4. Beveiliging van apparaten Dit wordt ook wel de end-point security genoemd. Deze maatregelen zorgen ervoor dat wanneer er data binnenkomt en verzonden worden vanaf devices deze direct beveiligd zijn. Met devices bedoelen we:
 • Laptops, notebooks, chromebook;
 • PC's en computers
 • Tablets en smartphones
 • POS-systemen

Meer weten over IT security?

Wilt u graag meer weten over IT-security? Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Andere diensten die wij aanbieden zijn: ICT beheer, ICT netwerk, ICT monitoring, ICT inrichting, Cloudwerkplek, Telecom en diverse IT diensten.

  WIJ REGELEN UW IT BEVEILIGING

  Neem contact met ons op.

  085 – 064 57 24 info@gripopit.nl ma-vr 8:30 - 17:30