IT trends

IT trends voor 2022: met deze digitale ontwikkelingen moet u rekening houden

Na een bewogen jaar op het gebied van IT is het tijd om u klaar te maken voor de IT trends voor 2022. Welke technologische ontwikkelingen hebben effect op de IT-wereld en hoe bereid u zich hierop voor? Grip op IT vertelt u met welke trends u rekening moet houden.

Hybride werken blijft een ding

Het is u vast niet ontgaan: door de coronacrisis waren we in 2021 (en 2020) genoodzaakt zo veel mogelijk thuis te werken. Voor de één ideaal, de ander werkt liever op kantoor. Het ziet ernaar uit dat deze hybride vorm van werken ook hoort bij de IT trends (of ICT trends) van 2022. De reden? Omdat het veel voordelen met zich meebrengt.

Werken vanaf kantoor, een koffietentje of vanuit huis: zolang u veilig online kunt werken is het goed. Hybride werken betekent wel dat werknemers digitaal hun weg moeten vinden en dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De oplossing? Werknemers trainingen en cursussen laten volgen over online werken en andere IT-zaken, zodat ze efficiënt kunnen werken.

Werken in de cloud is (en blijft) onderdeel van de IT trends voor 2022

Als u regelmatig thuiswerkt – of hybride werkt – heeft u waarschijnlijk wel eens van de cloud gehoord. Vorig jaar was dit al een belangrijke trend en deze is ook in 2022 weer van de partij. Zakelijk of privé: werken in de cloud zal een belangrijke rol hebben. Handige bedrijfsapplicaties en hosting: u vindt het allemaal in de cloud. Deze trend is onderdeel van de IT trends voor 2022, maar waarschijnlijk ook voor de jaren daarna.

Cloud native in plaats van ‘lift-and-shift’

Wellicht een term waar u nog niet eerder van heeft gehoord, maar ook cloud native is één van de IT trends voor 2022. Het heeft te maken met een cloud werkplek. In plaats van ‘lift-and-shift’ (bestanden en data zelf in de cloud plaatsen) bevinden cloud native platformen zich al in de cloud. De voorspelling is dat cloud native in 2025 voor 95% (!) onderdeel is van technologische ontwikkelingen.

Eén van de belangrijkste IT trends voor 2022: hyperautomatisering

Automatiseren, maar dan extreem (op een positieve manier): dat is wat hyperautomatisering is. Voor veel bedrijven is dit een belangrijke trend om rekening mee de houden. Waarom? Omdat het veel voordelen met zich meebrengt en het bijdraagt aan nóg efficiënter werken. Automatiseringen bij bedrijven verbetert de tevredenheid van werknemers én u kunt ervan uitgaan dat ze efficiënter werken. Geen oude en trage software en handmatige acties meer, maar automatisering door middel van business intelligence, AI en robots.

Cybercriminaliteit nóg minder kans geven

Technologische ontwikkelingen en trends worden (helaas) ook in de gaten gehouden door cybercriminelen. Ook zij ontwikkelen zich en worden steeds slimmer. Daarom wordt er in 2022 een grotere muur gebouwd waar cybercriminelen moeilijker omheen kunnen. Hoe? Met een soort security-schil om uw gehele IT-omgeving en organisatie. Dit houdt in dat deze schil steeds verder en verder wordt uitgebreid met dienstverleners van online veiligheid. Door steeds nieuwe specialistische IT beveiliging toe te voegen krijgen cybercriminelen minder kans.

Aan de slag met deze IT trends voor 2022? Grip op IT helpt u graag

Genoeg belangrijke en waardevolle trends om rekening mee te houden dit jaar. IT is niet voor iedereen een bekend vakgebied, en daarom ondersteunen de IT consultants en ICT dienstverleners van Grip op IT u graag met ICT-beheer, werken in de cloud, als uw cybersecurity specialist en met andere IT diensten.

Inspelen op de IT trends voor 2022 en kunt u daar hulp bij gebruiken? Dan kunt u altijd een gratis adviesgesprek aanvragen.