IT uitbesteden

IT uitbesteden voor uw onderneming

IT uitbesteden is niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleinere ondernemers. Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, u wilt dat u veilig kunt werken zonder gestoord te worden door technische problemen. In een tijd waarin hackers steeds slimmer worden, kan een goed IT-beheer niet missen. In deze blog ontdekt u de voordelen van het uitbesteden van IT.

 

Meer tijd voor wat u écht belangrijk vindt

Als ondernemer of zzp’er bent u uw eigen bedrijf waarschijnlijk gestart vanuit een passie. U doet wat u leuk vindt en waar u goed in bent, dat is waar ondernemen om draait. Er komt een punt dat u als ondernemer moet nadenken over de beveiliging van uw netwerk en apparaten. Als uw onderneming groter wordt en er meer mensen in dienst komen die online te werk gaan, is het verstandig om tijdig na te denken over IT uitbesteden, of zelf iemand in dienst nemen die IT-beheer op zich neemt.

Het voordeel van IT uitbesteden is dat u tijd overhoudt voor uw passie en onderneming. Als u ervoor kiest om zelf uw IT te regelen, bent u daar veel tijd aan kwijt. Op deze manier houdt u minder tijd over voor andere belangrijke en leuke zaken.

IT uitbesteden aan professionals

Ondernemers met een groeiende onderneming denken steeds vaker aan IT uitbesteden. Professionals op het gebied van IT weten wat ze doen en weten raad met technische problemen, ransomware en virussen. Deze problemen die grote gevolgen kunnen hebben voor uw onderneming, worden binnen no-time opgelost door een professional.

  • U hoeft zichzelf niet te verdiepen in de wereld van IT
  • IT uitbesteden zorgt voor rust, als er iets fout gaat is er direct een professional die het oplost
  • Geen IT-consultant in dienst hoeven nemen

Snel weer online met IT uitbesteden

Wanneer er IT-problemen zijn zoals storingen of virussen, heeft iedereen in een onderneming daar last van. Als u dit zelf wilt oplossen maar hier niet genoeg kennis over heeft, neemt dit veel tijd in beslag. Met IT uitbesteden zorgt u ervoor dat uzelf en uw medewerkers zorgeloos door kunnen werken zonder dat daar veel tijd aan verloren gaat. Dit houdt medewerkers productief zonder dat ze moeten wachten op de juiste IT-oplossing.

Profiteren van de nieuwste technologie

Misschien heeft u zelf enige kennis van technologie en innovaties op dit gebied, maar twijfelt u of dit genoeg is om complexe IT-problemen op te lossen. Dit is niet gek, want de technologie van tegenwoordig wordt steeds uitgebreider en ingewikkelder. Als ondernemer heeft u niet altijd tijd om zich hierin te verdiepen. Bij IT uitbesteden zijn er professionals die dagelijks met cybersecurity en IT-beveiliging bezig zijn waardoor ze weten wat ze doen. Ook dienen zij op de hoogte te zijn van de laatste technologie, zodat zij hun werk goed kunnen uitvoeren.

Met IT uitbesteden bent u er dus zeker dat uw onderneming volgens de nieuwste en beste technologie werkt. U bent goed beveiligd, kunt snel werken en bent beschermd tegen hackers die kwaad willen. Een bijkomend voordeel van de expertise van IT-specialisten is dat zij u ook kunnen informeren en adviseren over verschillende IT-onderwerpen.

Kosten besparen met het uitbesteden van uw IT

Een belangrijk voordeel voor veel ondernemers is dat u veel kosten bespaart met het uitbesteden van uw IT. Doordat IT-beheer bij een externe partij in handen is, hoeft u zelf geen fulltime IT-specialist in dienst te nemen. Vooral voor kleinere ondernemingen is dit nog niet haalbaar, wat IT laten uitbesteden is een goede keus maakt.

Problemen binnen uw netwerk en apparaten worden tijdig gevonden waardoor u uiteindelijk de financiële gevolgen en gevaren van een ransomware ontloopt. Het laatste wat u wilt, is dat uw onderneming om zeep wordt geholpen door hackers die met ransomware of andere schadelijke virussen werken. Bij IT uitbesteden maakt u alleen gebruik van IT-diensten wanneer u deze ook daadwerkelijk nodig heeft en hoeft u zelf geen fulltime IT ’er te betalen.

Uw eigen IT-afdeling uitbreiden

Het kan ook zijn dat u al heeft geïnvesteerd in de veiligheid van uw onderneming, zodat u bijvoorbeeld zorgeloos in de cloud kunt werken. Heeft u al een IT-specialist in dienst? Dan is IT besteden ook mogelijk als aanvulling op uw huidige digitale veiligheid. Is er binnen uw onderneming vooral specialisme op een bepaald IT-gebied en ervaart u weleens problemen die niet binnen het bedrijf zijn op te lossen? Dan kunt u ervoor kiezen om IT beheer tijdelijk uit te besteden.

Zo zorgt u voor digitale beveiliging van uw onderneming

Wilt u blijven ondernemen vanuit uw passie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de gevolgen van malware en technische storingen? Dan is IT laten uitbesteden een goede keus voor uw onderneming. Bij Grip op IT zijn we gespecialiseerd in cybersecurity en IT-beveiliging. Als u kiest voor IT-beheer door een ICT-dienstverlener Grip op IT, kunt u erop rekenen dat de digitale veiligheid van uw onderneming in goede handen is.

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van IT en ICT uitbesteden? Wij staan open voor vragen en u kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

 

 

ICT innovatie

ICT innovatie: hoe komt het dat innovatie in de ICT vaak zoveel voeten in de aarde heeft?

Read more

Virtuele werkplek

Virtuele werkplek: dit is het en zo gebruikt u het

Read more

digitale transformatie

Wat is digitale transformatie? En hoe begint u met digitale transformatie?

Read more