Cloud werkplek

uw cloud werkplek: waarom werken in de cloud een goed idee is

Een betrouwbare cloud werkplek, zodat al uw medewerkers altijd en overal veilig werken in de cloud. Weten dat uw IT beveiliging op orde is en u geen zorgen hoeven maken over cybersecurity. Klinkt dat goed, maar ziet u ertegen op om uw verouderde ICT-aanpak om te gooien? Bent u bang voor onvoorziene complicaties, moeizame implementatietrajecten en onoverzichtelijke ‘alles-in-1’ ICT-oplossingen? Lees dan verder, dan laten we u zien dat het anders (lees: beter en zorgeloos) kan.

Overstappen op een cloud werkplek? Eindelijk uw IT-beveiliging aanpakken? Ja, maar…

U weet dat u een keer ‘iets’ moet doen aan hoe uw bedrijf nu omgaat met ICT en de opslag van gegevens. Het is nu, op z’n zachtst gezegd, ‘niet erg professioneel’. En het is hopen dat alles blijft werken zoals het nu werkt, anders hebt u, nogmaals op z’n zachtst gezegd, een probleem. 

De oplossing? Een betrouwbare cloud werkplek. Zo kunnen al uw medewerkers veilig werken in de cloud. Over backups hoeft u zich geen zorgen te maken, over IT-beveiliging en cybersecurity ook niet. 

Maar dat betekent wel dat er heel wat moet veranderen. Zo’n cloud werkplek zal geïmplementeerd moeten worden, iemand moet het opzetten, juist ‘dichttimmeren’, uw medewerkers moeten ermee leren werken… Zijn uw medewerkers bereid om een nieuwe workflow te adopteren? Bent u er zelf klaar voor? En waarom zou u eigenlijk, want het werkt tot nu toe toch (nog steeds), zoals u het nu doet? 

En wie gaat de transformatie van de huidige situatie naar de cloud werkplek op zich nemen? Hoe vindt u een betrouwbare partij met een goede klantenservice, die de zaken echt goed voor u regelt?

Waarom een cloud werkplek?

Een cloud werkplek is de basis van een online manier van werken, waarbij al uw software, gegevens en services zich online bevinden. In de cloud werken houdt dus in dat u al uw werkzaamheden online doet. Alles wat u maakt, aanpast of opzet, wordt ook online bewaard. 

De grootste voordelen van werken in de cloud ten opzichte van offline werken?

  • Iedereen kan altijd overal bij en kan gemakkelijk samenwerken

De enige vereiste is een stabiele internetverbinding.

  • Uw gegevens zijn altijd veilig bewaard

U loopt geen risico om gegevens kwijt te raken door bijvoorbeeld een harde schijf die kapotgaat of een computer die crasht.

  • Hardware is slechts een middel om mee te werken, geen opslagplaats

U hebt geen zware hardware nodig, want uw hardware is niet uw opslagplaats meer. U gebruikt uw hardware slechts als ‘werkpaard’.

Werken in de cloud: hoe zit het met IT-beveiliging en cybersecurity?

Kiest u voor werken in de cloud, dan vraagt u zich waarschijnlijk automatisch af: hoe zit dat dan met cybersecurity? Hoe zorg ik voor goede IT-beveiliging en verzeker ik mij ervan dat makkelijk werken in de cloud ook veilig werken is en blijft?

Door uw IT-bedrijf met zorg te kiezen, kunt u vertrouwen op de ervaring en expertise van professionals in IT-beveiliging. Een goede IT-partner zal u alles kunnen vertellen over de veiligheidsmaatregelen die hij neemt. Uw IT-dienstverlener zorgt er niet alleen voor dat u moeiteloos kunt werken, maar neemt ook data-encryptie, regelmatige back-ups en 24/7 monitoring voor zijn rekening. Zo neemt hij u alle zorgen over uw cybersecurity uit handen.

Veilig werken in de cloud met Grip op IT

Grip op IT heeft al vele bedrijven vóór u mogen helpen om gemakkelijk, productief en veilig te werken in de cloud. Uw cloud werkplek door Grip op IT laten inrichten, beveiligen en monitoren heeft duidelijke voordelen:

  • U kiest zelf een pakket dat bij uw bedrijf past

Wij bieden een basic pakket, een standaard pakket en een premium pakket ‘Werken in de cloud’. Inhoudelijke informatie over de verschillende cloud werkplekken vindt u op de pagina Cloud werkplek.

  • Al uw gegevens worden dagelijks geback-upt

Wij zorgen ervoor dat er altijd een recente back-up van hoogstens een dag oud tot uw beschikking staat. 

  • Zowel uw bedrijf als iedere gebruiker heeft eigen opslagruimte

Iedere gebruiker van uw Grip op IT cloud werkplek heeft 5GB opslagruimte. Uw bedrijf als geheel heeft daarnaast 50GB, 100GB of 250GB opslagruimte, afhankelijk van het pakket dat u kiest.

Veilig werken in de cloud: start hier

Wilt u ook veilig werken in de cloud? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van uw cloud werkplek op maat! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor vragen en meer informatie.