Duurzame infrastructuurWereldwijde connectiviteitISO gecertificeerdDatacenter van enterprise niveau

Werken in de cloud

Online werken in de cloud:

U hebt overal toegang tot al uw gegevens, kunt gemakkelijk samenwerken en geeft de technische details en ingewikkeldheden gemakkelijk uit handen aan Grip op IT.

 • 24/7 ondersteuning van onze cloud-specialisten
 • Uw data altijd veilig opgeslagen
 • Samen altijd en overal werken
 • Werk samen aan documenten

Wilt u meer weten over zorgeloos werken in de cloud?

Gratis advies? Neem contact op!

WAT KLANTEN ZEGGEN

Wat de klanten van Grip Op IT gemeen hebben is dat wij altijd voor uitstekende ICT oplossingen die bij de wensen van het bedrijf aansluiten

Waarom werken in de cloud?

 • Altijd en overal werken
 • Iedereen werkt in dezelfde omgeving
 • De data van jouw bedrijf is veilig opgeslagen
 • Betrouwbaar systeem en nauwelijks uitval
 • Software is altijd up to date
 • 24/7 ondersteuning van een specialist

 

 

 

 

 

Wat is de cloud en wat is in de cloud werken?

‘Cloud’ is een afkorting voor ‘cloud computing’ en verwijst naar software, gegevens en services die online geplaatst en gehost worden. Zo kunt u bijvoorbeeld uw gegevens online opslaan zodat u via verschillende computers bij dezelfde bestanden kunt komen. Dit is bijvoorbeeld handig als u als team aan een project werkt vanuit verschillende locaties, of zoals nu in de corona pandemie waarin het grootste gedeelte van de Nederlandse bedrijven hun medewerkers laten thuiswerken.

Het is echter belangrijk om te weten dat de cloud niet volledig virtueel is. Alle bestanden worden aan een bepaald apparaat gekoppeld, bijvoorbeeld een server. Deze server zorgt ervoor dat uw bestanden en gegevens altijd online te vinden zijn, waardoor u makkelijk toegang heeft tot alles wat u in deze cloud heeft gezet. De cloud bestaat dus eigenlijk uit een wereldwijde verzameling van servers en datacenters die er voor zorgen dat we kunnen werken in de cloud.

Het voordeel van de cloud die Grip op IT biedt, is dat deze volledig door ons is opgezet in Nederlandse datacenters en 24/7/365 wordt beheerd en gemonitord op verdachte omstandigheden.

Grip op it regelt de cloud werkplek,
zodat uw bedrijf groeit

Samen zorgen we voor groei

Samen brengen we uw behoefte in kaart zodat we optimale groei kunnen realiseren

Alleen échte specialisten

Betrouwbaar, gepassioneerd én 24/7 voor u beschikbaar

Wat we doen, doen we graag

Onze passie is het voorzien van de juiste IT/ICT oplossingen voor uw bedrijf

Hoe veilig is werken in de cloud?

Grip op IT garandeert u een veilige opslag voor alle belangrijke gegevens. Door de jarenlange ervaring en kennis over werken in de cloud biedt Grip op IT u een veilige en stabiele cloudervaring. Niet alleen de veiligheid, maar ook de kwaliteit van de cloudservice is van het hoogste niveau. Zo is werken in de cloud niet storingsgevoelig en staan wij altijd paraat om u zo snel mogelijk te helpen bij mogelijke problemen.

Cloud diensten van Grip op IT

Grip op IT biedt u de volgende cloud diensten:

Werken in de cloud: de voordelen

Werken in de cloud is een service die de laatste jaren veel aan populariteit wint en dat is logisch. In de cloud werken heeft namelijk vele voordelen. De cloud dient in eerste instantie als een digitale opslagplaats voor alle bestanden, software en taken. Hier houden de mogelijke van werken in de cloud echter niet op. Wij hebben voor u de voordelen van werken in de cloud op een rij gezet:

Volledig op uw bedrijf aan te passen

Eén van de grootste voordelen van in de cloud werken is de flexibiliteit. Grip op IT biedt u de mogelijkheid om de cloud services volledig aan te passen aan uw bedrijf. Zo kunt u zelf aangegeven welke services u wilt gebruiken en hoeveel opslagruimte u nodig heeft. Ook hoeft u niet of minder te investeren in het onderhoud van eigen servers, software en/of hardware.

Geen zware hardware nodig

Om gebruik te maken van de cloud heeft u geen zware PC nodig en u hoeft dan ook niet bang te zijn dat uw huidige hardware niet sterk genoeg is. Ook heeft u geen noodservers nodig mocht er iets misgaan in het systeem en hoeft u zich geen zorgen te maken over back-ups.

 

Sneller en makkelijker werken door automatisering

Binnen de cloud kunnen ontzettend veel taken automatisch worden uitgevoerd. Softwarelicenties vernieuwen, updates bijwerken en het bijhouden van de beveiliging zijn allemaal taken die automatisch uitgevoerd kunnen worden als u in de cloud werkt

Overal online (samen)werken

Of u nou op het kantoor zit, thuis werkt of in de file staat. Met de cloud van Grip op IT maakt dit niet uit, want u heeft overal toegang tot alle belangrijke gegevens. Ook is het mogelijk om met elkaar te werken in de cloud met bijvoorbeeld Microsoft Teams en Office 365. Zo kunt u elkaars documenten aanpassen, verbeteren en/of opmerkingen plaatsen om zo de kwaliteit van het werk te verhogen.

Cloud Toon faq's
Waarom werken in de cloud?

Zeer geschikt voor (online) samenwerken

Sinds de coronacrisis is online werken meer dan normaal en in de toekomst niet meer weg te denken. Sinds deze periode wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van werken in de cloud. Ideaal als werknemers documenten onderling met elkaar willen delen en dit probleemloos willen doen. Alles op één plek en voor iedereen eenvoudig te bereiken. Geen bijlagen meer heen en weer sturen of verloren documenten, maar alles voor iedere werknemer centraal te bereiken.

Waarom bedrijven in de cloud werken

Werken in de cloud (ook wel cloud computing genoemd) zorgt er dus voor dat iedereen op elk moment toegang heeft tot servers, applicaties, data’s en online werkplekken. Dit wordt allemaal goed beveiligt door IT-specialisten. Zowel kleine als grotere bedrijven maken steeds vaker de keuze om over te stappen naar een cloud werkplek. Waarom? Onder andere omdat er geen investering nodig is voor een licentie, het de samenwerking bevordert, productiviteit van werknemers stimuleert en omdat het veilig is.
Wat zijn de voordelen van de cloud?

Altijd en overal veilig werken

Wie overweegt om te werken in de cloud wil natuurlijk weten wat de voordelen zijn. Deze online werkwijze biedt meerdere voordelen, maar één van de belangrijkste is toch wel dat werknemers te allen tijde veilig kunnen werken. Of dit nu op kantoor, thuis of in een koffietent is: ze kunnen altijd aan het werk en makkelijk bij bestanden.

Eenvoudig opschalen

Vooral een voordeel voor werkgevers: met een cloud werkplek investeert u in een digitale werkplek die eenvoudig op te schalen is. Verwacht u de komende jaren een flinke groei, maar heeft u nu nog niet zo veel opslagcapaciteit nodig? Dan bent u vrij om nu voor een kleiner pakket te kiezen en deze later uit te breiden. Geen onnodige hoge investeringen in software of hardware die wellicht (nog) niet optimaal benut wordt.

Geen zorgen om onderhoud

Voor veel werkgevers is het een voordeel om onderhoud uit handen te geven, omdat dit soms ingewikkeld is en veel tijd kost. Het voordeel van de cloud is dat het weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Online software wordt namelijk automatisch bijgewerkt. Meer tijd voor (andere) belangrijke zaken en geen tijd kwijt aan ingewikkelde onderhoud.
Wat is werken in de cloud?

Dit betekent werken in de cloud

Werken in de cloud betekent dat u bestanden niet op hardware opslaat, maar in een online omgeving. Programma’s en bestanden kunt u altijd bereiken, of u nu thuis aan het werk bent of op kantoor. Vooral de afgelopen jaren is werken in de cloud erg populair geworden, mede door de coronacrisis waarbij thuiswerken de norm werd.

De voordelen van werken in de cloud

Eén van de grote voordelen van werken in de cloud is dat u geld bespaart. Als u ervoor kiest om in de cloud te werken, is investeren in onderhoud van eigen servers, software of hardware niet meer nodig. In plaats daarvan huurt u tegen een lager bedrag de servercapaciteit die u nodig heeft. Hoeveel dit kost, is afhankelijk van hoeveel capaciteit u nodig heeft. Een ander groot voordeel (vooral in deze tijd) is dat u eenvoudig online en thuis kunt samenwerken met anderen.

De nadelen van werken in de cloud

In de cloud werken is ideaal, maar er zijn wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Eén groot nadeel: als u geen of een slechte internetverbinding heeft, is het lastig om goed in de cloud te werken. De cloud draait namelijk volledig om online werken en bestanden opslaan. Een ander nadeel is dat er een storing kan ontstaan bij de cloudleverancier. Als het om een technisch probleem gaat, moet u dit aangeven bij de leverancier. Is Grip op IT uw cloudleverancier? Dan wordt er alles aan gedaan om een storing zo snel mogelijk te verhelpen, zodat u snel weer aan het werk kunt.
Wat zijn cloud applicaties?

Dit zijn bekende cloud applicaties

Als u van werken in de cloud heeft gehoord, heeft u waarschijnlijk ook wel eens gehoord van cloud applicaties. Welke u kunt gebruiken? Dat ligt eraan welke software u gaat gebruiken (die vervolgens weer met applicaties werken). Bekende cloud applicaties die u wellicht wel eens voorbij heeft zien komen zijn Microsoft Azure en Google Cloud. Uiteraard zijn er nog veel meer applicaties en verschilt het per bedrijf welke het best past.

Microsoft Azure, Google Cloud en meer…

Microsoft Azure en Google Cloud zijn twee bekende cloud applicaties (ook wel cloud computing service genoemd). Microsoft Azure draait op Microsoft en u kunt er van alles mee. Van online werken met Microsoft Teams tot Artificial intelligence. Dan is er Google Cloud. Werkt - zoals verwacht – met allerlei Google services, zoals G Suite (Google Workspace). Ook hier zijn weer handige applicaties voor waardoor u efficiënt kunt werken.
Wat is opslag in de cloud?

Hier worden uw bestanden opgeslagen

Letterlijk betekent opslag in de cloud ‘online opslag’. Al uw opgeslagen bestanden bevinden zich online en veilig in de cloud, een plek waar u altijd bij kunt. Een cloudopslagsysteem werkt met een dataserver die is verbonden met internet. U verzendt (onbewust) bestanden naar een dataserver waar bestanden uiteindelijk worden opgeslagen. Klinkt ingewikkelder dan dat het is, voor uzelf is het niets anders dan gewoon een bestand opslaan (maar dan in de cloud).

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit in de cloud verschilt per aanbieder. U heeft al een digitale werkplek vanaf een paar gigabyte, maar ook met honderden gigabytes of zelfs 1 terabyte is niet onmogelijk. Hoeveel u nodig heeft, is helemaal afhankelijk van uw werkzaamheden. Ook ligt het eraan hoeveel mensen er gebruik gaan maken van de cloud. Bij Grip op IT kunt u kiezen uit:
 • 50GB opslag en per gebruiker 5GB persoonlijke opslag per gebruiker (basic).
 • 100GB opslag en per gebruiker 5GB persoonlijke opslag per gebruiker (standaard).
 • 250GB opslag en per gebruiker 5GB persoonlijke opslag per gebruiker (premium).
Waarom opslaan in de cloud?

Flexibel

Als u bestanden, documenten, afbeeldingen of video’s opslaat in de cloud kunt u er altijd bij. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het opslaan op hardware. Dit maakt u flexibel. Daarnaast is de opslagcapaciteit vaak zo groot dat u er enorm veel kunt opslaan. Geen gedoe meer met geheugenkaarten die vol zitten.

Veiligheid

Bestanden opslaan in de cloud is veilig (mits u altijd een ijzersterk wachtwoord heeft). Heeft u dit niet, dan is het automatisch minder veilig. Dit geldt niet alleen voor de cloud, maar ook voor het opslaan van bestanden op hardware. In de basis is de cloud altijd veilig, maar het is dus wel belangrijk dat u vertrouwelijke documenten beveiligt met een wachtwoord.

Aanvullende beveiliging

Vindt u vertrouwelijke bestanden opslaan in de cloud spannend en wilt u er zeker van zijn dat alles zo goed mogelijk beveiligd is? Dan kunt u ervoor kiezen om professionals in te schakelen. Grip op IT zorgt voor een optimale veilige cloud werkplek en neemt alle technische ingewikkelde zaken uit handen. Efficiënt én veilig werken doet u in een veilige cloud.
Wat is de cloud en hoe werkt het?

Dit is de cloud

De cloud is een online omgeving waarin u kunt werken (lees: mailen, software en services gebruiken en nog veel meer). Vaak is er sprake van ‘werken in de cloud’, maar ook privé kunt u hier gebruik van maken. Foto’s, video’s en andere bestanden online bewaren? Dat doet u in de cloud.

In de cloud werken? Dat gaat zo

Tegenwoordig komt (zowel bij bedrijven als privé) werken in de cloud steeds vaker voor. Hoe het werkt? Vaak is het eenvoudig. Bij het aanmaken van een account bij bepaalde software is er vaak de keuze om bestanden online op te slaan. Alles waar u aan werkt, wordt online opgeslagen zodat u er te allen tijde bij kunt (ook op andere locaties).

De voordelen

De cloud brengt veel voordelen met zich mee. U kunt er altijd bij en zit niet vast aan hardware. Aan het werk op een andere laptop? Al uw gegevens zijn er nog als u gebruik maakt van de cloud. Andere voordelen zijn dat u makkelijk online kunt samenwerken en dat gegevens altijd veilig bewaard zijn.

Werken in de cloud met Grip op IT: Wij regelen alles voor u

Wilt u ook werken in de cloud? Grip op IT verzorgt het voor u.
Neem contact met ons op om uw wensen door te spreken. Wij doen graag een voorstel voor een cloud oplossing op maat

  ONZE CLOUDDIENSTEN IETS VOOR U?

  Neem contact met ons op om de mogelijkheden met ons te bespreken.

  085 – 064 57 24 info@gripopit.nl ma-vr 8:30 - 17:30

  it-beveiliging

  Uw cloud werkplek: waarom werken in de cloud een goed idee is

  Read more

  digitale transformatie

  Wat is digitale transformatie? En hoe begint u met digitale transformatie?

  Read more

  public cloud

  Private cloud of public cloud: wat past bij u?

  Read more

  Virtuele werkplek

  Virtuele werkplek: dit is het en zo gebruikt u het

  Read more