Cybersecurity

De 4 belangrijkste trends van cybersecurity in 2021!

Deze 4 belangrijke cybersecurity trends van 2021 mogen niet gemist worden en kunnen uw bedrijf beter helpen veilig te blijven nu en in de toekomst.

it-beveiliging

Cybersecurity: blijf hier scherp op!

Iedere dag staan wij bij Grip op IT op scherp als het gaat om cybersecurity. Wat wij samen met leveranciers bedenken en toepassen, de aanvalstechnieken van hackers lijken steeds gecompliceerder te worden. Tijdens de COVID-19 pandemie in 2020 zagen wij een toename in cybercriminaliteit. Als wij vooruit kijken dan is het voor bedrijven belangrijker dan ooit tevoren om risico’s te detecteren en mitigeren. Om u hierin te kunnen ondersteunen hebben wij de belangrijkste cybersecurity trends voor u op een rijtje gezet.

1 Migratie naar de cloud

De COVID-19 pandemie heeft bedrijven richting de cloud gedwongen. Medewerkers moesten vanuit huis werken en hadden hier al hun bedrijfsdata wel nodig. Dit hield in dat de bedrijfsvoering moest worden aangepast met alle gevolgen van dien. Wij zagen dat dit voor veel beveiligingslekken en uitdagingen voor bedrijven zorgde. Bedrijven hielden voor de pandemie het lokale netwerk en aangesloten apparatuur veilig door lokale antivirus en antimalware up-to-date te houden. Dit was ineens niet meer voldoende en men moest uitwijken naar andere oplossingen. De IT-beveiliging oplossingen van Grip op IT zijn cloud gebaseerde oplossingen die voor uw bedrijf meer voordelen biedt dan de traditionele IT-beveiligings oplossingen.

2 Multi-factor authenticatie (MFA)

Cybercriminelen en hackers maken vaak misbruik van zwakke wachtwoorden en systemen met maar één beveiligingslaag. Wij zien nog vaak dat de IT-beveiliging eenvoudig kan worden verbetert door gebruik te maken van multi-factor authenticatie (ook wel MFA genoemd). Dit zorgt ervoor dat meerdere bronnen voor identiteitscontrole worden toegepast doordat er op meer zaken dan alleen een wachtwoord wordt gecontroleerd. Dit verhoogt de veiligheid van uw data en zorgt ervoor dat uw IT-beveiliging beter wordt.

3 Ransomware

Het aantal ransomware aanvallen wereldwijd nam extreem toe. Cybercriminelen passen dit steeds meer toe en als het lukt uw bedrijf te infecteren dan willen zij vaak met bitcoins of andere crypto-valuta worden betaald. Nieuwe technieken en het richten op grote bedrijven met gevoelige data wordt gezien als zeer winstgevend voor deze cybercriminelen. Mocht uw bedrijf getroffen zijn door ransomware, neem dan zo snel mogelijk contact op met Grip op IT. Wij kunnen u vaak helpen nog zoveel mogelijk data te herstellen en zijn nooit voornemens de cybercriminelen te betalen. Wij willen deze “branche” niet in stand houden! Nadat uw bedrijf weer verder kan kunnen wij samen met u een plan maken om uw IT-beveiliging op orde te krijgen zodat de kan dat u nogmaals getroffen wordt door ransomware minimaal wordt.

4 Bewustzijn bij uw medewerkers

Bewustwording bij uw medewerkers is cruciaal in het voorkomen van datalekken en het op orde houden van uw IT-beveiliging. Bij elke organisatie gebeurt het weleens dat iemand teveel rechten krijgt waardoor data kan worden ingezien die niet voor die medewerker inzichtelijk had mogen zijn of een medewerkers stuurt een bestand naar de verkeerde persoon waardoor een datalek ontstaat. Om uw bedrijfsdata te beschermen is het cruciaal dat er voldoende bewustwording is bij uw medewerkers. Grip op IT kan u helpen met trainingen of in een spelvorm zorgen voor meer bewustzijn omtrent bedrijfsdata en hiermee om te gaan te creëren. U zult merken dat medewerkers beter nadenken bij het verwerken van uw bedrijfsdata.

Bovenstaande trends zijn voor bedrijven van belang om ook 2021 zonder grote IT-beveiligingsproblemen door te komen. Mocht u vragen hebben of heeft u hulp nodig bij het op orde brengen van uw cybersecurity, Grip op IT staat altijd voor u klaar. Dit jaar misschien zonder kopje koffie op kantoor maar dat zal de kwaliteit van onze IT-dienstverlening niet minder maken.

Voor al uw vragen kunt u contact met ons opnemen.