FAQ'S

Antwoord op de meest gestelde vragen kunt u hier vinden.

.

ALGEMEEN Toon faq's
SECURITY Toon faq's
CLOUD Toon faq's
TELECOM Toon faq's
Hoe kan ik webmail openen?
Als klant van Grip op IT maakt u gebruik van Microsoft 365. Webmail is hierbij te openen door naar https://outlook.office.com te gaan en daar met uw e-mailadres en wachtwoord in te loggen.
Wat zijn IT maatregelen?

Creëer bewustwording

De medewerkers in het bedrijf moeten beseffen  dat IT beveiliging een belangrijk onderdeel is. Medewerkers kunnen over verschillende manier bewust gemaakt worden van de gevaren. Nieuwe software implementeren? Vraag dan of de software leverancier een training wil geven aan de medewerkers in het bedrijf over het systeem en de it beveiliging. Doordat een gekwalificeerd persoon de training geeft, wordt dit thema serieuzer in acht genomen.

Normen en protocollen

Naast die regels die gelden voor het bedrijf en de software leverancier zijn er ook een aantal internationale, nationale en regionale wetten die in acht moeten worden genomen. Dit zijn wetten waar geen enkel bedrijf omheen kan omdat dit juridisch is vastgelegd. Denk dan bijvoorbeeld aan de AVG wet. De Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet maakt onderscheidt in drie diverse niveau's als het gaat om IT beveiliging. De niveau's zijn onderverdeeld in drie segmenten:
 • Basis
 • Gemiddeld
 • Hoog
Bij elk niveau horen een aantal regels die in acht genomen worden voor het behandelen en bewaren van persoonlijke gegevens. Hierdoor kunnen boetes en datalekken worden voorkomen. Daarnaast  zijn er nog een aantal normen die niet wettelijk verplicht zijn maar die wel bijdragen aan een betere IT beveiliging. Denk dan aan de ISO normen. In de ISO 27001 gaat het voornamelijk om informatiebeveiliging. Denk dan aan het maken van regelmatige back ups en de controle hiervan. Een back up is altijd een handige maatregel om in acht te nemen. Het beste is om één keer per dag een back up te maken en deze op te slaan.  
Wat zijn IT risico’s?

De IT systemen

De IT systemen zelf vormen het grootste falen van IT-systemen en IT risico's. Dit komt door het slechte functioneren van software, hardware of vanwege inconsistente gegevens. Dit komt door slecht ICT-beheer. Gelukkig is er bij Grip Op IT altijd een specialist die het beheren tot in de puntjes onder de knie heeft. Het is een absolute must om 24/7 on te zijn. Het is noodzakelijk om ervoor te waken dat een crash van een server of een niet te missen softwareprogramma de bedrijfsactiviteiten stillegt.

Cybercriminelen

Veelvoorkomende internet piraten kunnen een risico vormen. Denk dan aan alle activiteiten van cybercriminelen die gegevens van het bedrijf of een identiteit willen stelen. Het is belangrijk om een goede it beveiliging te hebben zodat cybercriminelen geen kans maken.

Jijzelf en de medewerkers

Via gebruikers is de makkelijkste weg voor cybercriminelen om zelfs de meest krachtigste cybersecurity oplossingen te doorbreken. Maak de medewerkers er van bewust dat er altijd IT-risico's zijn en dat ze bewust bezig zijn met het veilig houden van de digitale werkplek. Ga zorgvuldig om met inloggegevens en wachtwoorden en let op verdachte webpagina's en phising mails.
Welke soorten IT-security bestaan er?

4 soorten IT-security

De 4 meest bekende vormen van IT beveiliging zijn:

1. Netwerkbeveiliging:

Ook wel network security genoemd. Netwerkbeveiliging zorgt voor de beveiliging van het bedrijfsnetwerk. Dit gaat over zowel de software als de hardware. Een IT-specialist is verantwoordelijk voor het veilig houden van het bedrijfsnetwerk. Een netwerkbeheerder is altijd op zoek naar zwakheden in de IT-beveiliging. Op het moment dat er een dreiging ontstaat kan de IT-specialist direct actie ondernemen. Op deze manier wordt het netwerk maximaal beschermd tegen mogelijke cybercriminelen of aanvallen.

2. Cyberbeveiliging: 

Door middel van cyberbeveiliging is het mogelijk om een bedrijf te beschermen tegen de gevaren die de online wereld met zich meebrengt. Cyberbeveilig omtrent alles wat het verzonden en ontvangen wordt door middel van het internet. Cyberbeveiliging lijkt sterk op netwerkbeveiliging. Een voorbeeld hiervan is de beveiliging van het WiFi-netwerk met een firewall. Hierdoor kan informatie uit applicaties niet worden verspreid over een heel netwerk. Daarnaast is het SSL certificaat voor websites ook een extra beveiliging. Hierdoor zijn gegevens die je invoert op een website versleuteld.

3. Veiligheid in de cloud:

Er is nogal een opmars op te merken als het gaat om werken in de cloud. Het is daarom van belang dat ook hier de beveiliging op orde is. Hier gaat het voornamelijk dat de gebruikers van de cloud hier zorgvuldig mee omgaan. Denk dan aan de inloggegevens, wachtwoorden en dat er geen gevaarlijke bestanden gedeeld worden. Zorg ervoor dat er een toegangscontrole plaatsvind alvorens de medewerkers in kunnen loggen. 4. Beveiliging van apparaten Dit wordt ook wel de end-point security genoemd. Deze maatregelen zorgen ervoor dat wanneer er data binnenkomt en verzonden worden vanaf devices deze direct beveiligd zijn. Met devices bedoelen we:
 • Laptops, notebooks, chromebook;
 • PC's en computers
 • Tablets en smartphones
 • POS-systemen

Nog niets wijzer?

  PROBLEMEN

  Voor alle vragen die wij hier niet hebben beantwoord kunt u direct contact met ons opnemen door het formulier links in te vullen of door contact met ons op te nemen op onderstaand nummer of e-mailadres.

  085 – 064 57 24 info@gripopit.nl ma-vr 8:30 - 17:30